Ademwerk

Het Nederlandse woord adem is verwant met het Sanskriet woord atman dat adem, levensadem en ziel betekent.

Hoewel oorspronkelijk in onze taal het woord adem ook een wijder begrip omvatte, is de betekenis nu beperkt tot uitsluitend de lucht die we inademen. Vandaar dat in de oude tekst staat: “Wie zijn adem beheerst, beheerst zijn denken.” Maar ook gespiegeld: “ Wie zijn denken beheerst, beheerst zijn adem.” Praktisch gezien betekent dit, dat adembeheersing en denkbeheersing samengaan.

Elke gedachte geeft een meer of minder heftige emotie. Die emotie kan zijn: het tevreden, blij, liefdevol, weemoedig, geërgerd, boos zijn enz. Een ieder van deze emotie geeft een ander soort ademritme: stil of licht, gejaagd maar diep, oppervlakkig, krampachtig, zwaar enz. Elke ademsoort veranderd ook het lichamelijk voelen. Het lichaam verkrampt, wordt stil of rusteloos.

Emoties hebben van nature een opwaartse beweging: ik voel de vreugde in me opkomen, er kwam verdriet naar boven, er kwam angst omhoog. De natuurlijke beweging van een emotie is om hem diep in te ademen, te doorleven, te verwerken en met krachtige uitademing weer omhoog en naar buiten te brengen.

Op het moment dat we geen uiting geven aan onze emoties dan kunnen we last krijgen van:

 • Lagere immuniteit
 • Verhoogde bloeddruk
 • Duizeligheid, hoofdpijn of oorsuizen
 • Slechter slapen
 • Vaker vermoeid voelen
 • Verhoogde bloedsuikerspiegel
 • Krampen in de benen
 • Emotionele of mentale klachten
 • Verslechterde voedsel vertering
 • Meer vetopslag
 • Vaker plassen
 • Burn-out

Als we deze emoties niet de ruimte geven om naar buiten te komen, gaan ze in ons systeem zitten en krijgen we allemaal vervelende ongemakken: migraine, spierpijn, rugpijn enz.

 

Adem-opstap

Als je nieuwsgierig bent naar een ademsessie, maar je durft eigenlijk de diepte niet in te duiken, dan kan een adem-opstap uitkomst bieden. Daarbij wil ik je wel meteen de vraag meegeven: “Wat heb je te verliezen?” Misschien een confronterende vraag, wel een hele wezenlijke.

Tijdens een Adem-opstap biedt ik je de mogelijkheid om een verkorte ademsessie te ervaren waardoor je meer bekend raakt met mijn werkwijze en wat ademwerk voor je kan betekenen.

Hoe gaat zo’n ademsessie in zijn werk? 

Je mag op een matras gaan liggen en zal ik je begeleiden en uitnodigen om diep en verbonden te ademen. De muziek op de achtergrond helpt je om je nog wat dieper in je lichaam te komen.

Soms zal ik je aanraken of vragen wat geluid te geven aan wat er naar bovenkomt. Alles wat naar bovenkomt mag er zijn en wordt verwelkomt. Na afloop mag je nog heerlijk even wegdromen en kun je alles laten integreren.

De investering voor een Adem-opstap is € 45 en 60 minuten.

Adem-verdieping

Tijdens een adem-verdieping gaan we we wat dieper op het thema in waar je aan wil werken. Vaak zijn deze thema’s een afgeleide van angst (voor afwijzing, verlies of fysieke en/of emotionele pijn)

Voor een adem-verdieping neem ik ruim de tijd voor je (2 uur) en zorg ik ervoor dat je weer veilig de deur uit stapt. Hoewel een enkele ademsessie al transformerend kan werken, kun je met een Adem-route je eigen route uitstippelen naar JOUW doel.

De investering voor een losse ademsessie is € 80.

Adem-route

Hoewel een enkele ademsessie al transformerend kan werken, is mijn eigen ervaring dat je door meerdere ademsessies steeds een stapje verder kan komen. Zonder tussenkomst van de mind. Vandaar dat ik de adem-route heb ontwikkeld. Beginnend met een Adem-opstap, waar je kunt kennis maken met ademwerk, stippelen we jouw adem-route uit. Waar wil je naar toe, wat wil je bereiken. Gedurende de 5 ademsessies die daarop volgen, komen we steeds dichterbij je bestemming. Tijdens deze adem-route kan ik ook gebruik maken van andere coachingsvaardigheden.

De investering voor een Adem-route is € 440 en omvat 1 Ademstart van 60 minuten en 5 ademsessies van 2 uur.

Ademcirkel – Op adem komen na seksueel misbruik

1 op de 5 vrouwen krijgen in haar leven te maken met seksueel misbruik.
Door schuld en schaamte wordt dit vaak weggestopt, verdrongen of geprobeerd te vergeten.

Dit kan een periode goed gaan, maar het lichaam heeft een geheugen, en als hier seksuele trauma’s in opgeslagen liggen kan het heel lastig zijn om te durven voelen, laat staan in dit gebied.
Door gebruik te maken van de adem kun je op onbewust niveau, zonder dat je er woorden aan hoeft te geven letterlijk op adem komen en op deze manier je lijf langzaam weer belichamen.

Naast dat je een ademsessie ontvangt, gaan we ook spelen, dansen, lachen en andere leuke dingen doen.
Om de veiligheid en individuele aandacht te waarborgen wordt je begeleid door 2 ervaringsdeskundige ademcoaches in een kleine groep van maximaal 5 vrouwen. Deze thema-ademcirkel wordt gehouden in Het Gouden Huis in Poeldijk.

De investering voor deze thema-ademcirkel is € 35,-.

Ademcirkel – Op adem komen

ademen is levenAdemhalen: het grootste deel van ons leven besteden we nauwelijks aandacht aan onze ademhaling. We staan er gewoon niet bij stil wat het effect van beter ademen is op de kwaliteit van ons functioneren. De stress is bij velen van ons groot en daarbij is de kwaliteit van de lucht die we inademen bedroevend slecht. Want onze ademhaling is letterlijk onze levensenergie. Het is schrikken als je beseft hoe weinig aandacht er is voor de wijze waarop mensen ademen. Je moet eerst lichamelijke klachten krijgen alvorens daar werkelijk serieus naar gekeken wordt.

Tijdens deze workshop kom je te weten welke positieve eigenschappen je adem voor je heeft. En hoe je deze op een simpele manier kunt benutten. Ook ga je een ademsessie ervaren waardoor je letterlijk op adem kunt komen.

Ben je nieuwsgierig geraakt en wil je ook even ‘Op adem komen’? Check hier de agenda of meld je direct aan via de button.

Ervaringen

Onlangs Annelies bezocht voor mijn eerste ademsessie. Het klinkt allemaal zo simpel ‘door te ademen hef je blokkades op’, maar ga dat maar eens doen.
Annelies begeleid je op een hele fijne manier tijdens deze ademreis. Door de muziek worden emoties getriggerd en op het einde voel je je zo licht als een veertje. . Zo simpel als een ademsessie klinkt, zoveel brengt de sessie teweeg.
Een hele nieuwe manier van leren loslaten en een hele effectieve. Ik sliep de dagen erna als een zonnetje, merkte dat ik me aan de ene kant heel rustig voelde maar ook extra geïrriteerd door bepaalde zaken die mij al langer irriteren. Zoals Annelies zei “emoties zijn er om gevoeld te worden en vertellen je iets…”

Marloes


Een ademsessie kan ook ingezet worden om verlichting en ontspanning te bieden aan ademhalingsspieren:

Mieke: “Ik heb een gekneusde rib, dit is pijnlijk en lastig bij het doen van de dagelijkse dingen. Spieren verkrampen en bewegen wordt minder vanzelfsprekend. De neiging om steeds hoger en oppervlakkig adem te halen draagt niet bij tot een tof gevoel. Dankzij een subtiele ademsessie van Annelies voelde mijn spieren een stuk meer ontspannen. Ademhalen en bewegen gaan daardoor ook stukken beter.”


Vandaag heb van Annelies een ademsessie ontvangen. Wat een toppertje is Annelies toch, door haar manier van begeleiden kon ik bij een oud stuk gevoel komen en voel ik dat ik weer wat meer heb losgelaten.

Dank je wel Annelies  – Jeanet

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

GRATIS 31 Relaxende tips

Download GRATIS mijn e-book met 31 Relaxende tips en blijf op de hoogte!