Ademwerk

 

 

BINNENKORT: Online webinair: Ontdek je eigen ademkracht.

Tijdens dit webinair zal ik meer ingaan op de geschiedenis van het ademwerk en welke ademtechnieken er zijn. Elke ademtechniek heeft zijn eigen doel en effect. Daarnaast zal ik je meer vertellen over de ademtechniek waar ik mee werk, welke invloed heeft op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.
Ook zal ik ik je uitnodigen om zelf (veilig achter je computer) te ervaren wat ademen voor je kan betekenen.

Kortom een laagdrempelig webinair voor mensen die nieuwsgierig zijn in wat het ademwerk hun te bieden heeft. Wil je verder met het ademwerk? Dan zijn er verschillende mogelijkheden; individueel of in groepsverband.

Praktisch: Vereist: een computer met internetverbinding.
Investering: nog niet bekend.   

Thema-ademcirkels

Regelmatig zijn er ook thema-ademcirkels. Deze zijn zodanig opgebouwd, dat er een veilige bedding ontstaat om samen met lotgenoten angsten en onzekerheden te kunnen delen. Daarnaast werkt het helend om zonder veel worden elkaar te kunnen verstaan. Deze speciale thema-ademcirkels zijn geschikt voor mensen die al enige ervaring met adem-of lichaamswerk hebben. Twijfel je?Neem contact met mij op.  

Op adem komen na seksueel misbruik (alleen vrouwen)

1 op de 5 vrouwen krijgen in haar leven te maken met seksueel misbruik.

Door schuld en schaamte wordt dit vaak weggestopt, verdrongen of geprobeerd te vergeten.
Dit kan een periode goed gaan, maar het lichaam heeft een geheugen, en als hier seksuele trauma’s in opgeslagen liggen kan het heel lastig zijn om te durven voelen, laat staan in dit gebied.
Door gebruik te maken van de adem kun je op onbewust niveau, zonder dat je er woorden aan hoeft te geven letterlijk op adem komen en op deze manier je lijf langzaam weer belichamen.

Naast dat je een ademsessie ontvangt, gaan we ook spelen, dansen, lachen en andere leuke dingen doen.

Om de veiligheid en individuele aandacht te waarborgen wordt je begeleid door 2 ervaringsdeskundige ademcoaches in een kleine groep van maximaal 6 vrouwen. 

Kijk in de agenda wanneer deze thema- workshop gegeven wordt.

Praktisch: Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een flesje water mee.
Investering: 3 uur en € 35
 

Op adem komen in het dagelijks leven

We leven in een 24-uurs maatschappij. Kinderen worden vanaf jongs af aan al geleerd om zich te conformeren hieraan, zonder dat ze zich hiervan bewust zijn. Dit onbewuste gedrag kan zich zelfs al resulteren in een burnout in de pubertijd. Eigenlijk is er een hele simpele en effectieve manier om letterlijk wat meer ademruimte voor jezelf te creeeren.

Je ademhaling is eigenlijk een vingerafdruk van hoe je in je leven staat. Een mooie gezegde hierover is dat je leeft zoals je ademt. Dus kies jij ervoor om je te laten leiden door de hectische 24-uurs maatschappij of gun je jezelf wat meer rust door af en toe te luisteren naar wat je ademhaling je verteld?

Deze thema-ademworkshop staat open voor zowel mannen als vrouwen.

Kijk in de agenda wanneer deze thema-workshop gegeven wordt.

Praktisch: Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een flesje water mee.
Investering: 3 uur en € 35
 

 

Op adem komen na trauma (in ontwikkeling) 

Deze ademworkshop is momenteel in ontwikkeling. Veel mensen maken in hun leven grote of kleine trauma’s mee. Om te beginnen bij het geboortetrauma. Het is maar goed dat we ons hier niets bewust van herinneren. Het lichaam heeft echter een celgeheugen en heeft alle traumatische ervaringen opgeslagen. Soms zijn hier geen woorden die we hieraan kunnen verbinden. Het lichaam en de adem is een fantastische ingang om deze soms (diep) gewortelde trauma’s op een zachte manier te kunnen ‘undwinden’ en op deze manier letterlijk op adem te kunnen komen.

Ben je geïnteresseerd geraakt na deze tekst ? Laat het mij weten!

4 + 15 =

Individueel

Naast de ademcirkels kun je bij mij ook terecht voor individuele ademsessies. Tijdens deze sessies neem ik voldoende tijd voor je en krijg je een 1 op 1 ademsessie. In een groep kan het nog wel eens gebeuren dat je ‘verdwijnt’ in de groepsenergie. Dit kan heel prettig voor je zijn, en daar is ook niets mis mee.
Deze beschermingsmechanisme kan je ook in de weg staan om een stap dieper in je proces te durven stappen. Samen kunnen we op ontdekkingsreis gaan en zal geef ik je een veilige bedding om te onderzoeken welke ‘oude’ overtuigingen je weerhouden om je leven te leven zoals JIJ dat wil!

Ademsessie (los)

Een ademsessie kan je helpen om je, zonder veel te praten, een thema of probleem waar je mee worstelt helderder te krijgen. Door de adem in te zetten als transformerende tool kun je zakken in diepere lagen van je lichaamsbewustzijn. Mijn liefdevolle en aandachtige aanwezigheid zorgen ervoor dat je een veilige bedding ervaart om je over te geven aan je adem. Door diep en verbonden te ademen krijgt het systeem de mogelijkheid om emoties te voelen en te uitten, zodat ze zich niet vast hoeven te zetten. Als er spanningen in het lichaam aanwezig zijn, kan het zijn dat ik hier drukpuntmassage op toepas om meer ont-spanning te geven. Na afloop mag je nog heerlijk even wegdromen en kun je alles laten integreren.

Praktisch: Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een flesje water mee.
Investering: 2 uur en € 80

Aanmelden

6 + 7 =

GRATIS 31 Relaxende tips

Download GRATIS mijn e-book met 31 Relaxende tips en blijf op de hoogte!

Ik heb afgelopen weekend een hele nare ervaring beleeft en ik wist niet hoe ik hier mee om moest gaan. Het was een ervaring met angstige momenten. Dit is in mijn lijf en hoofd gaan zitten. Ik had last van een enorme druk op mijn hoofd, zuisende oren, misselijkheid, hartkloppingen en die werden elke weer geactiveerd als ik aan de gebeurtenis terug dacht.

Ik heb mijn verhaal aan Annelies verteld en ze begreep me gelijk dat was zo fijn om te horen.

Zij stelde mij voor om een ademsessie samen met haar te doen en dat betekende dat ik de gebeurtenis nog een keer ging beleven maar onder begeleing van haar. Dit vond ik best spannend maar ik voelde dat dit nodig was.

Samen begonnen we aan een ontspannings oefening om daarna dmv diepere ademhaling de gebeurtenis op te halen en weer te voelen en te beleven.
Vol vertrouwen ben in hier aan begonnen en ik  kon  me hier  helemaal aan overgeven omdat ik de liefdevolle toewijding voelde van Annelies. Ze heeft me heel goed begeleid om deze oefening te doen.

Het voelde of we de angstige momenten die ik had beleefd samen beleefden. Alles wat ik had meegemaakt kwam naar boven en kon ik loslaten.
Na een meditatief moment voelde ik de spanning in mijn lijf en hoofd wegebben. Ik kreeg weer rust in mijn hoofd en controle over mijn lichaam. Ik was weer terug, ik voelde me bevrijd.

Ik ben Annelies ontzettend dankbaar op de manier hoe ze mij heeft geholpen om deze nare ervaring een plekje te geven.

Sandra

Gistermiddag voor het eerst in mijn leven een individuele ademsessie mogen ontvangen van Annelies: wat een intens, diepgaand en mooi cadeau!
Oké, dit is niet bepaald alledaags en wel gewoonweg spannend, maar tegelijkertijd was deze sessie ongelooflijk veilig, liefdevol en helend: echt een aanrader om weer wat “op te ruimen” en zo ruimte voor mijn echte Zelf te creëren.

Allereerst wil ik kwijt dat ik dit echt niet met iedereen durf: mezelf helemaal laten zien – en dus niet alleen de aardige, gezellige, begripvolle, verzorgende en liefdevolle stukken in mij. Ook al heb ik al best wat therapie, coaching en trainingen/opleidingen gevolgd in mijn “ont-dekkingstocht naar mij Zelf”. Bij Annelies kon ik mij werkelijk veilig voelen en dat is niet in de laatste plaats door haar openheid over haar ervaringen in haar eigen proces. Je voelt het als iemand oprecht is, jou laat zijn wie je bent en je in je waarde laat. De toegewijde steun en warme, oprechte, liefdevolle begeleiding van Annelies heeft mij door diepe lagen, waarvan ik mij vaak niet bewust ben dat die er zijn, heen geholpen.

Voor mij was mijn thema mijn boosheid op “anderen” die mij ten onrechte van iets beschuldigen. Aan het begin van de sessie bogen we deze trigger om naar een positieve affirmatie, namelijk: Ik sta in MIJN Kracht. Dit is mijn thema, hier mag ik naartoe. Na enkele duidelijke en geruststellende instructies van Annelies mocht ik op een matrasje gaan liggen. Met prachtige muziek mocht ik eerst gewoon lekker liggen: er hoefde niet meteen van alles te gebeuren. En sowieso hoefde er niets te gebeuren: Annelies verzekerde mij dat elke ervaring gewoon oké is. En ja, dat ontspant. Geen verhalen, maar naar het voelen gaan.

Tijdens het doorademen, onder deskundige begeleiding van Annelies, kwamen er allerlei ervaringen los uit diepere lagen. Ik had niet kunnen verzinnen dat ik mijn dochter opnieuw aan het baren zou zijn die middag en zeker niet dat ik mijn moeders kracht zou voelen toen zij mij aan het baren was… maar deze ervaringen had ik wel. Diepe, aardse oerkrachten kwamen los: ik werd aangemoedigd om het ook echt te mogen ervaren (en wanneer en bij wie mag dat nou?) en door mijn angsten hiervoor heen te gaan. En hoe bevrijdend dat is? Dat kun je alleen maar ervaren, maar voor mij voelt het als weer een stuk thuiskomen. En dat is precies wat ik nodig heb: het onder ogen zien van “mijn” angsten, ze mogen uiten en mijn kracht in mijn bekken mogen ervaren. Zodat ik mij thuis voel in mijn lichaam en het leven kan leven.

Kortom: ben je eraan toe om meer ruimte te geven aan jezelf, vertrouw hier dan op en geef jezelf een ademsessie cadeau. Ik weet zeker dat ik hiervoor vaker bij Annelies zal zijn te vinden… ook al heeft “mijn” mind hier nog vaak genoeg weerstand tegen 😊.

Carina