Moving Meditations

Vaak is het lastig om in je ééntje de motivatie te vinden om te werken aan jezelf. Hoewel je eigenlijk wel weet dat het belangrijk is. Zelf vind ik dat ook heel lastig. Waarom zelf blijven ploeteren, terwijl het samen veel makkelijker gaat. Vanuit deze intentie heb ik verschillende workshops ontworpen, waarbij ons gezamenlijke doel (ontspanning) beter, sneller en prettiger kunnen behalen.
Kijk maar eens naar de groepslessen in de sportschool; het is toch veel leuker om samen te sporten?
En over sporten gesproken…wist je trouwens dat de Moving Meditations ook een meditatieve sport is?

 

Moving Meditations

Veel meditatietechnieken vereisen dat je je lichaam niet beweegt en mentaal stil bent. Maar voor de meeste van ons, die in een hectische Westerse consumptie-maatschappij leven en dagelijks volle agenda’s moeten afmaken, is dat eigenlijk ondoenlijk. Er is dagelijks teveel stress en we kunnen niet plotseling ons lichaam stil houden en onze vastgeroeste denkpatronen loslaten. Het is van belang dat we ons eerst bevrijden van de opgehoopte spanningen en denkpatronen waarin we verstrikt zijn geraakt.

Tijdens de Moving Meditations kun je ervaren hoe het is om niet alleen stil op een kussentje te zitten, maar letterlijk in beweging te komen om je te ontdoen van alle opgehoopte spanningen. Hierdoor zul je ervaren dat je (in eerste instantie) makkelijker, en dieper de stilte kan ervaren.

En de meest praktische tip: til er niet te zwaar aan. De meditaties zijn bedoeld om je op een plezierige manier te ontspannen en je zo bij jezelf thuis te laten komen. Uit ervaring blijkt dat diegenen die deze meditaties speels en onbevangen doen, er de meeste vruchten van plukken. ‘wat je met plezier doet, raakt je diep. Alleen dat heeft een diepe inwerking op je.’

Onder de noemer ‘Moving Meditations’ kun je wekelijks mee-diteren.  Kijk hiervoor in de agenda.

Meer over de Moving Meditations kun je hier vinden

 

 

Ervaringen

Ik heb met de peace meditatie meegedaan. (red. een Sociale Meditatie)
Ik wist niet wat ik er van kon verwachten. Het werd goed en duidelijk uitgelegd. De omgeving voelde goed en ik was er ook heel snel op mijn gemak.
Annelies wist me ook heel snel buiten mijn comfortzone te laten gaan. Ik kon daar zelfs ook van genieten. Je werd door heerlijke muziek begeleidt om door verschillende emoties te gaan en daarna ook heel dicht bij je essentie te komen. En je zeker door je kwetsbaarheid ook je kracht en vrijheid te voelen. Een hele mooie en liefdevolle ervaring. Ik ga zeker meer meditaties bij haar doen! – Paula


Wie bij meditaties nog altijd denkt aan stilzitten bij een kaarsje, wat voor de Westerse mens praktisch onmogelijk is, doet er goed aan om eens naar actieve meditaties te kijken. Daarmee kom je via je lijf tot nieuwe inzichten die je helpen met de problemen waar je op dat moment mee zit. Bij Annelies ga je nog een stapje verder dan de normale actieve meditatie; het gaat hier namelijk om sociale meditaties. Niet alleen, maar samen rond een thema. Daardoor verbeter je niet alleen jezelf, maar ook de wereld. – Rutger

Aanmelden?

Ben je nieuwsgierig geraakt door de ervaringen en wil je meedoen aan een Moving Meditation? Check hier de agenda of meld je direct aan via de button.

Toekomstige evenementen

  1. Op adem komen in de tent

    juli 21 @ 19:30 - 22:00
  2. Monday Morning Moving Meditation Mix

    juli 22 @ 10:00 - 12:00

GRATIS 31 Relaxende tips

Download GRATIS mijn e-book met 31 Relaxende tips en blijf op de hoogte!