Moving Meditations

Omdat mediteren niet altijd op een kussentje hoeft

 

Meditatie is hot. Maar hoe lastig is het om voor jezelf de momenten te vinden om naar binnen te keren en je even te ontdoen van alle dagelijkse spanningen.

Zeker als je nog niet veel met meditatie gedaan hebt, kan dit in het begin erg moeilijk zijn (overigens ook als je wel bekend bent met meditatie) 

De Moving Meditations zijn bedoeld voor mensen die graag bezig willen zijn met lichaam en geest en die niet zo makkelijk in hun eentje de mogelijkheid nemen om te mediteren. Het is fijn om een vast moment te hebben en om ook met een vaste groep te mee-diteren. Uiteraard kun je ook eens een losse keer komen om te ervaren of deze vorm van meditatie iets voor JOU is.

In verband met de richtlijnen van het RIVM biedt I Feel Good momenteel geen fysieke meditaties aan. Wel is het mogelijk om via ZOOM op donatiebasis mee te doen met de verschillende Moving Meditations. Zie hieronder voor meer info! 

Praktisch: Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een flesje water mee.
Investering:  Losse deelname: €15 (betalen via IDeal mogelijk) zie onderaan.

Of met een voordeelkaart: 10 x voor €125 of 5 x voor € 62,50 (ter plaatse te verkrijgen – betaling via Tikkie of overschrijving mogelijk)

Mocht je dit voor jou ook niet financieel haalbaar zijn, vraag dan voor de mogelijkheden voor een donatiekaart!

 

Online Live Moving Meditations 

 

Normaal gesproken geef ik op de maandagochtenden een Moving Meditation in ‘de Nieuwe Ruimte van WY’ in Dordrecht. Maar vanwege de corona-crisis zijn wij allen genoodzaakt om zo veel mogelijk binnen te blijven. Hiermee stond ik ook voor een nieuwe uitdaging, want hoe ga ik de Moving Meditations geven waarbij contact een belangrijk aspect is. Hierdoor kwam ik tot de conclusie dat we niet persé fysiek verbonden hoeven zijn, maar als een virtueel meditatieveld neer kunnen zetten wellicht wel effectiever is.

Ik heb een mooi programma opgesteld, welke de komende dagen online komt te staan. De meditaties zijn vooralsnog live te volgen via facebook, maar wellicht dat ik tzt een ander medium ga gebruiken (bv Youtube), waardoor meer mensen toegang hebben tot de meditaties.

Praktisch: Trek makkelijk zittende kleding aan, zorg voor een ruimte waar je minimaal 1,5 meter ruimte om je heen hebt (volgens de richtlijnen van het RIVM 🙂 en zorg voor een dekentje in de buurt. 

Hoe bij de meditatie te komen: 
Elke meditatie heeft zijn eigen ZOOM-Room, welke je kan vinden bij de beschrijvingen van de meditaties in de agenda. Voor alle meditaties is het password: meditatie

Omdat ik voor de meditaties normaal gesproken €15 vraag, en we allemaal in een crisis zitten, biedt ik deze meditaties nu op donatiebasis aan. In het formulier hieronder kun je aangeven wat de meditatie je waard was.

Donatie Online Meditatie

Naam*

E-mailadres*

Bedrag *Actieve meditatie

De Actieve Meditaties zijn ontwikkeld door de mysticus Osho (1931-1990) speciaal met het oog op de onrust van de hedendaagse westerse mens. Deze heeft een rusteloosheid in zich als nooit tevoren en die moet hij eerst voor een deel kwijt raken. Anders kan hij niet tot ontspanning komen en dieper tot zijn eigen wezen doordringen.

Daarom bestaan de eerste fasen van Osho’s Actieve Meditaties altijd uit activiteit.
Die activiteit kan zijn: diep chaotisch in en uit ademen, schudden, dansen, strakke bewegingen maken met je lichaam of bewegen met de armen.

Osho hield er van de meditaties te begeleiden met muziek, welke ondersteunend kan zijn in het proces. En het doen van actieve meditatie in een groep is, vooral in het begin, ook zeer aan te bevelen. De energie van de groep tilt je als het ware op en helpt je om door te gaan.

Sociaal aspect

Veeresh (1938-2015), volgeling van Osho en oprichter van de Humaniversity; (een internationale school voor persoonlijke ontwikkeling in Egmond aan Zee) heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de actieve Osho Meditaties, namelijk het sociale aspect. De huidige maatschappij is erg ver-individualiseerd waardoor er weinig connectie is met de ander. 

Binnen de Humaniversity wordt ervan uitgegaan dat liefde altijd het antwoord is (‘Love is always the answer – Veeresh’) Door elkaar te ont-moeten in dans, contactoefeningen en meditatie kan je elkaar zien achter het ‘masker’ waardoor er een verbindend effect ontstaat en vallen grenzen als taal, achtergrond, huidskleur, geslacht, ras etc. weg.

Een belangrijk onderdeel van de Sociale Meditaties is het ‘huggen’ Een manier van contact maken die wij in het dagelijks leven vaak verleerd zijn.

Dancemeditation

Dancemeditation zijn laagdrempelig waarin we gebruik maken van het ritme, aandacht, en een intuïtieve staat om de muziek tot elk van onze cellen te laten binnendringen, waarbij je zonder tussenkomst van je mind je lichaam zijn expressie terug geven via de dans.

Het gaat hierbij niet om danspasjes of het kijken naar de ander of bekeken te worden. Het gaat om jouw innerlijke reis die je door middel van de dans naar buiten laat komen.

Om jezelf te ontdoen van het verlangen om naar de ander te kijken, wordt het aangeraden om met gesloten ogen te dansen, of gebruik te maken van een blinddoek, zodat je helemaal op kan gaan in de dans.

En de meest praktische tip: til er niet te zwaar aan. De meditaties zijn bedoeld om je op een plezierige manier te ontspannen en je zo bij jezelf thuis te laten komen. Uit ervaring blijkt dat diegenen die deze meditaties speels en onbevangen doen, er de meeste vruchten van plukken. ‘wat je met plezier doet, raakt je diep. Alleen dat heeft een diepe inwerking op je.’

Aanmelden 

15 + 2 =

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

GRATIS 31 Relaxende tips

Download GRATIS mijn e-book met 31 Relaxende tips en blijf op de hoogte!

Ik heb met de peace meditatie meegedaan. (red. een Sociale Meditatie)
Ik wist niet wat ik er van kon verwachten. Het werd goed en duidelijk uitgelegd. De omgeving voelde goed en ik was er ook heel snel op mijn gemak.
Annelies wist me ook heel snel buiten mijn comfortzone te laten gaan. Ik kon daar zelfs ook van genieten. Je werd door heerlijke muziek begeleidt om door verschillende emoties te gaan en daarna ook heel dicht bij je essentie te komen. En je zeker door je kwetsbaarheid ook je kracht en vrijheid te voelen. Een hele mooie en liefdevolle ervaring. Ik ga zeker meer meditaties bij haar doen! –

Paula

Wie bij meditaties nog altijd denkt aan stilzitten bij een kaarsje, wat voor de Westerse mens praktisch onmogelijk is, doet er goed aan om eens naar actieve meditaties te kijken. Daarmee kom je via je lijf tot nieuwe inzichten die je helpen met de problemen waar je op dat moment mee zit. Bij Annelies ga je nog een stapje verder dan de normale actieve meditatie; het gaat hier namelijk om sociale meditaties. Niet alleen, maar samen rond een thema. Daardoor verbeter je niet alleen jezelf, maar ook de wereld

Rutger