In maart 2018 heb ik mijn praktijkruimte in Bleiswijk opgezegd om samen met een collega in het diepe te springen en een nieuw avontuur aan te gaan in een grotere ruimte in Capelle aan den IJssel. 2 hele mooie ruimtes hadden we ingericht waar we massages, individuele ademsessies en workshops konden geven. We wisten dat het een antikraak-pand was maar hadden het grootste vertrouwen in dat we dit tot een succes konden maken. Helaas liep het anders, waardoor we allebei onze plannen moesten bijstellen.

Op 1 juli kregen we te horen dat we voor het einde van de maand het pand (weer) moeten verlaten. Een risico waar we rekening mee hadden gehouden, maar niet gehoopt had. Een behoorlijke domper, waardoor ik soms twijfel aan mijn ondernemerschap en of ik mijn praktijk wel aan moet blijven houden. Als ik hier dieper op focus en ga voelen wat ik het liefst zou willen, dan is dat wel degelijk dat ik anderen kan en wil helpen in hun proces en dus ook mijn praktijk wil behouden.

Alleen wordt het mij soms niet makkelijk gemaakt, op werk- en privégebied. Blijkbaar zijn dat de uitdagingen van het leven. Door hier hulp en ondersteuning bij te vragen, er in mee te bewegen of soms het even te laten voor wat het is, merk ik dat er wat meer rust in mijn hoofd (en lichaam) komt. Vaak kan ik een ander in zijn of haar proces prima ondersteunen, maar mijzelf bijstaan vind ik lastiger. Dat is blijkbaar inherent aan een coach of therapeut.

Afgelopen periode heb ik dan ook gebruikt om te kijken hoe mijn zeilen staan, want zoals een mooi gezegde luidt: “Je kunt de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen”

Dus heb ik mijn koers bijgesteld. Praktisch komt dat er op neer dat met ingang van augustus 2018 de individuele sessies (massages en ademcoaching) plaats zullen vinden in Centrum DJOJ in Rotterdam.

Vanaf september 2018 kun je op de maandagen in ‘Het Gouden Huis’ in Poeldijk meedoen met de groepsworkshops ‘Onthaasten en Opladen’ en de bekende ‘Moving Meditations’

Wellicht dat er in de toekomst nog andere locaties toegevoegd worden, maar voorlopig hoop ik een veilige koers te varen.

En mocht je (net als ik) nog op vakantie gaan. Fijne vakantie!