maar een Awareness massage wel!

Wie wel eens bij een fysiotherapeut is geweest, weet dat je vaak met meer pijn van de bank afkomt dan dat je erop bent gaan liggen. Als hij of zij je al aanraakt! Tegenwoordig is het werkterrein van de fysiotherapeut beperkt tot het geven van oefeningen die je vervolgens thuis mag gaan doen. Of je wordt aan een apparaat aangesloten dat elektrische stroompjes door je lichaam laat gaan, in de hoop dat de juiste spieren gestimuleerd worden. In de tijd dat jij van binnen onder stroom gezet wordt, heeft de fysiotherapeut tijd voor….? Geen idee, want die loopt de kamer uit, en komt pas terug als je klaar bent!

Als de fysiotherapeut daadwerkelijk doet, waarvoor hij destijds 6 jaar gestudeerd heeft. Het woord fysiotherapeut ….. masseren, is het vaak ook nog puur mechanisch! De bewuste spier(groep) moet ontspannen, dat is het hoofddoel! Dat er achter die spier(groep) vaak nog een levende persoon zit, met al zijn emoties en gevoelens, wordt vaak vergeten.

Veel mensen met stress- en chronische pijnklachten, zoals spanningshoofdpijn, fibromyalgie en whiplash komen uiteindelijk bij de fysiotherapeut terecht. Hier mogen ze dan, in het kader van ‘gezond bewegen’ onder toezicht van een fysiotherapeut sporten. Op zich niets mis mee, want sporten is gezond! Maar de daadwerkelijke klacht(en) worden niet aangepakt!

Als de fysiotherapeut deze patiëntengroep masseert, dan gaan ze vaak voorbij aan deze emoties en gevoelens, die zeker bij deze groep voortdurend kunnen wisselen. Het is dan belangrijk dat hier ook aandacht voor is. Een masseur die holistisch werkt kan hier uitkomst in bieden. Holistisch wil zeggen dat lichaam en geest één zijn. Als men pijn- en spanningsklachten ervaart kan dit zeker een weerslag hebben op de geestelijke gesteldheid. En helaas is hier weinig ruimte voor, want dan wordt je doorgestuurd naar een psycholoog.

En zo houd de reguliere zorgverlening elkaar in stand!

Een goede holistisch masseur kan deze twee delen, lichaam en geest tegelijkertijd aanpakken en werkt vaak nog preventiever dan de psycholoog en fysiotherapeut samen. Door middel van het ‘praten met het lichaam’ verteld het lichaam veel meer dan een fysiotherapeut kan voelen en een psycholoog kan horen. Het lichaam liegt niet, alleen is het belangrijk om ernaar te leren en durven luisteren.

Zelf ben ik opgeleid als sportmasseur, dus kan ik stevige massages geven, hoewel daar vaak niet de oplossing ligt voor de spannings gerelateerde klachten. Tijdens mijn  studie Wellnesscoaching heb ik diverse lichaamsgerichte technieken geleerd die ik kan toepassen. Door massage en coaching te combineren met mijn ervaring als ademcoach, kun je met de Awareness Massages in enkele sessies inzichten krijgen met betrekking tot jouw stress-en spanningsklachten.

Nieuwsgierig geworden? Mail voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!

[contact-form-7 id=”392″ title=”Contact”]
[/column]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]