Lieve allemaal,

We leven in rare tijden. Het afgelopen anderhalf jaar heeft iedereen er wel mee te maken gehad, direct of indirect. Als lichaamsgericht coach heb ik in deze periode ook moeten om leren gaan met mijn eigen beperkingen. Zowel fysiek als mentaal. Dat dit mij niet in de koude kleren is gaan zitten, begin ik mij (terugkijkend) langzaam te realiseren.

Als meditatiebegeleider en ademcoach wil ik er 100% voor mijn cliënten zijn. Zeker op de momenten dat er pijnlijke stukken getriggerd worden in je proces. Mijn taak is om je de veiligheid te kunnen bieden die je nodig hebt om verder te kunnen. Zeker omdat ik vanuit mijn persoonlijke ervaringen weet hoe belangrijk het is om deze veiligheid te ervaren.

De huidige wereldsituatie waar we momenteel met zijn allen in beland zijn, met haar gezondheidsproblematiek in de vorm van Covid-19, heeft een angstcultuur en polarisatie te weeg gebracht die mij ook raakt op meerdere vlakken.

Helaas werd ik door de overheid gedwongen om de meditaties vanachter een computerscherm vorm te geven en het begeleiden van ademsessies mocht al helemaal niet meer. Aan de ene kant een gemiste kans, omdat ademsessies licht en ruimte zou kunnen geven aan de zwaarte en donkerte waarin veel mensen momenteel leven. Aan de andere kant een logische beredenering om de verspreiding van aerosolen (welke het virus verspreiden) tegen te gaan.

Dat ik ook gewoon een mens ben van vlees en bloed, besefte ik mij toen het Covid-19 virus half april 2021 zich ook in mijn lichaam genesteld had. Alle geleerde meditatie- en ademtechnieken boden geen weerstand tegen deze onheilspellende, onberekenbare en onbekende ziekte. Na mijn ziekenhuisopname van twee weken heb ik vervolgens nog drie maanden een revalidatietraject gevolgd in een verpleeghuis. Momenteel (augustus 2021) ben ik nog steeds herstellende en heb alle energie nodig voor mijn eigen proces.

Met pijn in mijn hart heb ik dan ook het besluit moeten nemen om de meditaties en ademsessies- en cirkels tot nader order te moeten stilleggen. Dit geeft mij zelf de tijd en ruimte om zowel fysiek als mentaal te kunnen herstellen van deze intensieve periode. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je deze stellen via info@ifeelgood-bewustwording.nl.

Heb het goed, stay safe, stay healthy!

Augustus 2021 – Annelies van Eijsden